Evacuare fum si gaze fierbinti

Evacuare fum si gaze fierbinti este un serviciu ce necesita autorizatie din partea IGSU. Autorizatia se refera la montarea si intretinerea sistemelor de evacuare fum si gaze fierbinti (trape de fum). Putem furniza solutii complete in acest domeniu, de la consultanta, la montaj si intretinere.

Evacuare fum si gaze fierbinti – Trapele de fum

Trapele de fum reprezinta o solutie foarte eficienta de protectie la foc. Acestea au un rol dublul, de asigurare a securitatii personalului si de protejarea cladirii in caz de incendiu.

In caz de incendiu sunt cel mai eficient si mai sigur mijloc de protectie. Prin evacuarea fumului protejeaza caile de iesire din cladire permitand oamenilor din incinta sa fie salvati. Aceasta este cea mai importanta functie a trapelor de fum.

Autoritatile competente in autorizarea constructiilor din punct de vedere al protectiei la foc – IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) vizeaza proiectele in functie de capacitata lor de a permite salvarea oamenilor din incinta in cazul unui incendiu.

Ca beneficiu secundar, trapele, prin evacuarea gazelor fierbinti vor asigura o scadere a temperaturii din interior crescand sansele de “salvare” a cladirii.

In plus, trapele pot fi utilizate pentru ventilatie zilnica si pentru iluminatul natural.

Pentru informatii suplimentare despre evacuare fum si gaze fierbinti, va rugam sa ne contactati